Opvoedcursus

Kinderen en jongeren groeien op in een wereld die zich in razendsnel tempo ontwikkelt. Dat vraagt veel van hen, maar ook van hun opvoeders! Allerlei zaken beïnvloeden hun denken, hun gedrag, hun overtuigingen en hun keuzes. Hoe maak je hen bestand tegen verkeerde invloeden? Hoe maak je ze sterk en weerbaar?

Tijdens de cursus Maak ze sterk krijg je door verschillende opdrachten, werkvormen, denktriggers, gespreksvragen en het uitwisselen van ervaringen een frisse blik en praktische handvatten vanuit een Bijbels fundament om te werken aan de weerbaarheid van jouw kind(eren). Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere: jij als opvoeder, het gezinsleven, zelfaanvaarding, communicatie, grenzen, vrienden en groepsdruk, (sociale) media en geestelijke weerbaarheid.

 

Opbouw van de cursus

De cursus bestaat uit zes avonden (of andere momenten) van ongeveer 2 uur (inclusief pauze). In het begin lijkt dit veel, maar in de loop van de cursus merk je hoe er in de groep een band ontstaat en hoe het onderlinge vertrouwen en de veiligheid groeien, waardoor je dieper en verder met elkaar komt. Deelnemers ervaren dit altijd als erg waardevol. Sommigen blijven na de cursus zelfs met elkaar als groep bij elkaar komen.

De cursus is interactief opgebouwd. We gaan vooral met elkaar op zoek naar hoe je opvoeden doet in de praktijk. De theorie staat in het boek Maak ze sterk. Deelnemers kunnen het boek via een leesschema gedurende de cursus lezen, maar dat is niet verplicht. Bij de cursus is een werkboek waarin deelnemers opdrachten kunnen uitwerken.

 

Leeftijden

Bij het opvoeden van kleuters sta je voor andere situaties dan als je kinderen zestien zijn. We hebben van de cursus Maak ze sterk daarom twee varianten ontwikkeld: de één richt zich specifiek op ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd (4-11 jaar) en de ander op ouders van tieners (11-18 jaar).

 

Cursusleiders

Je kunt ons uitnodigen om de cursus bij jou te komen geven. We kijken dan even in onze agenda wie van ons beschikbaar is. We kunnen je eventueel ook koppelen aan een Maak ze sterk-trainer bij jou in de buurt. Dat is iemand die bij ons de trainerscursus heeft gevolgd en vaker deze oudercursus geeft (vrijwillig). Je kunt ook zelf bij ons de trainerscursus volgen en de cursus zelf geven! Dat is erg leuk. We kunnen je ook koppelen aan een Maak ze sterk-trainer bij jou in de buurt om de eerste keer de cursus samen te geven. Er zijn dus verschillende mogelijkheden! We denken graag met je mee in wat het beste bij jouw situatie past.

 

Kosten

Het is onze missie dat we kennis, ervaring vaardigheden zoveel mogelijk met elkaar gaan delen. Er groeit een generatie op die we mogen, moeten, toerusten, onderwijzen, begeleiden, liefhebben en beschermen. Daar hebben we God voor nodig, maar ook elkaar. Als je iets over hebt wat een ander nodig heeft, dan mag je het hem niet onthouden is een mooi bijbels principe. Zo zien wij het ook met kennis, ervaring en vaardigheden. We kunnen daarmee zo’n zegen voor elkaar zijn!

Al het werk doen we vrijwillig, dat kan ook. We maken natuurlijk wel kosten (o.a. voor locatie, catering, materialen). We geloven in het principe van bijdragen naar vermogen. Daarom werken we niet met vaste tarieven, maar gaan met jou in overleg om samen een prijs af te spreken.

 

Contact

Word je nieuwsgierig of enthousiast? Neem dan contact met ons op! Je kunt dat doen via ons contactformulier of door een mailtje te sturen naar [email protected]

Stichting Maak ze sterk

Bathseweg 50
4411 RK Rilland
www.maakzesterk.nl
[email protected]

Zakelijke informatie

KvK: 72581719
ING: NL13INGB0009034463
Algemene voorwaarden

Privacy beleid
Disclaimer